אתמול התכנסו נשיא ארה"ב ג'ו ביידן וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי במעונו הרשמי של מודי בניו דלהי. באווירה עמוסה בחברותא, הם התעמקו בשדרות כדי להעצים את הקשרים הכלכליים והחברתיים בין מדינותיהם. בעקבות השיח שלהם, מודי פנה לרשתות החברתיות, והדגיש את הפרודוקטיביות של הדיונים שלהם ואת האופטימיות שלו ליחסים הפורחים לחיזוק השגשוג העולמי.
בהמשך לחיזוק הברית המתפתחת, הופיעה הצהרה משותפת לאחר הפגישה, שהדגישה את כוונתן של שתי המדינות לחדש את השותפות האסטרטגית בין הודו לארצות הברית. שני המנהיגים הדגישו את חשיבותו של ה-Quad, ודגלו את תפקידו בחיזוק הודו-פסיפיק חופשי, מכיל ועמיד. הערכתו של ביידן לנשיאות ה-G20 של הודו הייתה ברורה, ושיבח את תרומתה להחלטות המרכזיות של ה-G20.
האמונה הקולקטיבית שלהם בפסגת מנהיגי ה-G20 בניו דלהי הייתה מוחשית, שכן הם האמינו שהיא תניע פיתוח בר קיימא, תגביר את שיתוף הפעולה הרב-צדדי ותגביר את השפעתם של בנקים לפיתוח רב-צדדי. תמיכתו של ביידן בתפקידה המוגבר של הודו בממשל העולמי הייתה ברורה. הוא חזר על תמיכתה בחתירה של הודו למושב קבוע במועצת הביטחון המתוקנת של האו"ם וחגג את מועמדותה למושב לא קבוע לשנים 2028-29.
יתרה מזאת, ביידן הביע הערצה להישגי התעופה והחלל האחרונים של הודו, כשהוא מחא כפיים לנחיתה הירח המונומנטלית של צ'אנדרייאן-3 ולהשקת המשימה הסולארית החלוצית של המדינה, Aditya-L1. הבית הלבן ביטא לאחר מכן את ההתלהבות של הצמד משיתופי הפעולה האקדמיים והחינוכיים הרב-מוסדיים המתרחבים.
המחויבות המשותפת של שני הממשלים הייתה לאשר מדיניות ולהתאים תקנות, לטפח שיתוף טכנולוגי מוגבר, פיתוח משותף וסינרגיות ייצור משותף המתפרשות על פני התעשיות, הממשלות והאקדמיה של שתי המדינות. תחת הנהגתו של מודי, הודו זכתה להכרה כמעצמה עולמית עולה, והצטרפה למעגל העילית של חמש הכלכלות המובילות בעולם.
סמל לאומה שנולדה מחדש, הודו בהדרכתו של מודי הייתה עדה לצמיחה חסרת תקדים ברחבי הלוח. עלייה זו בזירות הכלכליות, הטכנולוגיות והגיאופוליטיות נתפסת בעיני רבים כניגוד מוחלט לקיפאון שחווה במהלך שבעת העשורים שלטונו של הקונגרס. מדיניות החשיבה קדימה של מודי ללא ספק חרטה מקום בולט להודו על מפת העולם.