בייג'ין, 3 באפריל, 2023 /PRNewswire/ — ביום שישי, נשיא סין שי ג'ינפינג וראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס דנו בנושאים מרכזיים הנוגעים לשלום העולמי ושיתוף הפעולה הכלכלי. שניהם הסכימו שסין וספרד צריכות להמשיך לשמור על רב-צדדיות, לשמור על השלום העולמי ולהתמודד עם האתגרים הגלובליים השונים באמצעות הדיאלוג ושיתוף הפעולה.
סאנצ'ס מבקר בסין כחלק מאירועים למלאת 50 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים. לפני הפגישה בדרג הגבוה, הוא גם השתתף בפורום בואו לאסיה במחוז היינאן שבדרום סין.
במהלך 50 השנים האחרונות, סין וספרד בנו ידידות עמוקה באמצעות הפגישות התכופות בדרגים הגבוהים וחילופי המשלחות, ונפח הסחר בין שתי המדינות ראה התרחבות משמעותית, כמעט הוכפל בין השנים 2017 ל-2022 מ-32 מיליארד יורו (כ-34.8 מיליארד דולר) ל-57.7 מיליארד יורו (כ-62.9 מיליארד דולר).
לפתור אתגרים גלובליים באמצעות הדיאלוג ושיתוף הפעולה
שי הביע תקווה שספרד תוכל למלא תפקיד חיובי בקידום הדיאלוג ושיתוף הפעולה בין סין לאיחוד האירופי. שני הצדדים יכלו לנהל שיחה ושיתוף פעולה מקיפים ברוח העצמאות, הכבוד והתועלת ההדדית.
ספרד מתכוננת לקבל לידיה על הנשיאות התורנית של האיחוד האירופי ביולי. היא תתאם את עבודת המועצה ותעבוד עם מדינות חברות אחרות לפיתוח עמדה משותפת בנושאים הדיפלומטיים.
"ההתפתחות התקינה של היחסים בין סין והאיחוד האירופי מחייבת את האיחוד האירופי לדבוק בעצמאות אסטרטגית", אמר שי בפגישה ביום שישי. הוא אמר שסין והאיחוד האירופי חולקים דברים רבים במשותף: הן מקיימות פקודות בינלאומיות והן דוגלות ביישוב שלום של מחלוקות בינלאומיות, כך ששני הצדדים יוכלו לשתף פעולה כדי להתמודד עם האתגרים הגלובליים.
סאנצ'ז הסכים שהעולם של היום מלא באי ודאויות והוא יכול להתמודד רק עם אתגרים שונים באמצעות שיתוף הפעולה, קידום השלום ופיתוח העולמי בצורה יעילה יותר.
שני הצדדים החליפו דעות גם בנושא המשבר באוקראינה. סין קידמה בעקביות את שיחות השלום והסדר מדיני בנושא המשבר באוקראינה, בתקווה שהגורמים הרלוונטיים ינטשו את מנטליות המלחמה הקרה ואת העימות בין המחנות, ויוותרו על הסנקציות הקיצוניות.
"יש לקוות שהצדדים הרלוונטיים יוכלו לבנות מסגרת ביטחון אירופית מאוזנת, יעילה ובת קיימא באמצעות דיאלוג והתייעצות", אמר שי.
סאנצ'ס הציג את עמדתה של ספרד בנושא ודיבר בחיוב על נייר העמדה של סין בנושא אוקראינה בעל 12 הנקודות, שפורסם בפברואר. הוא אמר שהוא מעריך את תפקידה הבונה של סין בהסדר המדיני של המשבר האוקראיני.
המרחב לשיתוף הפעולה הכלכלי
סין מחויבת להשיג מודרניזציה והתחדשות האומה הסינית באמצעות הפיתוח האיכותי, שיספק לספרד ולמדינות אחרות מרחב שוק רחב יותר והזדמנויות נוספות לשיתוף פעולה.
שי הדגיש את החשיבות של שיתוף פעולה הדדי ומועיל, ואמר ששתי המדינות צריכות לתכנן את היחסים הבילטרליים מנקודת מבט אסטרטגית וארוכת טווח ולתמוך זו בזו בנושאים הקריטיים הנוגעים לענייני הליבה שלהן כמו ריבונות, ביטחון ופיתוח.
כדי ליצור סינרגיה של אסטרטגיות הפיתוח של שני הצדדים, סין וספרד צריכות לנצל את פוטנציאל שיתוף הפעולה, אמר שי. הוא הוסיף כי סין מוכנה לייבא עוד מוצרים איכותיים מספרד ומקווה שספרד תוכל לספק סביבה עסקית הוגנת וצודקת לחברות הסיניות.
סאנצ'ס אמר כי ספרד מוכנה לשמור על תקשורת גלויה עם סין ולהעמיק את שיתוף הפעולה ההדדי המועיל, במיוחד בתחום כלי רכב חשמליים, אנרגיה ירוקה והכלכלה הדיגיטלית. הוא גם הביע תקווה שסין וספרד יוכלו לחזק את התקשורת והתיאום בנושאים הבינלאומיים והאזוריים כמו הנושא של שינויי האקלים.
מכיוון שספרד תתפוס בקרוב את הנשיאות התורנית של האיחוד האירופי, סאנצ'ס אמר כי ספרד תמלא תפקיד חיובי בקידום הדיאלוג ושיתוף הפעולה בין סין לאיחוד האירופי.
בשנים האחרונות, הסחר הדו-צדדי בין סין וספרד שמר על רמת צמיחה יציבה, והראה חוסן וחיוניות. סין היא כעת שותפת הסחר הגדולה ביותר של ספרד מחוץ לאיחוד האירופי, בעוד שספרד היא שותפת הסחר השישית בגודלה של סין בתוך האיחוד האירופי.
הנתונים הרשמיים מראים כי נכון לפברואר 2022, סך ההשקעה של ספרד בסין עלתה על 3.8 מיליארד יורו, עם יותר מ-790 חברות שהוקמו בסין. חברות סיניות השקיעו 16 מיליארד יורו בספרד מ-2016 עד 2020.